Investeringen

Vanuit onze adviespraktijk hebben wij contacten opgebouwd met particuliere investeerders die op zoek zijn naar een gezond rendement voor hun vermogen. Ondernemers met een goede propositie kunnen wij helpen om een aantrekkelijk investeringsmemorandum op te stellen. Uit ervaring weten we hoe een investeerder kijkt naar een propositie. Door onder andere alle risico’s in kaart te brengen, bereiden we de propositie zodanig voor, dat de investeerder eigenlijk alleen nog maar ja of nee hoeft te zeggen.

Voorschotfinanciering

Voor ondernemers met een gezonde orderportefeuille kunnen wij een voorschotfinanciering regelen. Sinds banken hun kredietbeoordelingen hebben aangescherpt, lopen steeds meer ondernemers in het MKB aan tegen het probleem dat zij orders moeten weigeren omdat ze de voorfinanciering van bestellingen en/of materialen niet rond krijgen bij hun huisbankier. Speciaal voor hen hebben wij de voorschot-bv in het leven geroepen. Neem contact op voor een gesprek over de bijzonderheden.

Overigens leert de ervaring dat een behoefte aan kapitaal vrijwel altijd hand in hand gaat met een behoefte aan begeleiding, ook al is die behoefte nog niet (h)erkend; tijdens ons kennismakingsgesprek zal dit vanzelf aan de orde komen.

Crowdfunding

Uit onderzoek blijkt dat het MKB over het algemeen niet de weg weet te vinden naar het juiste crowdfundingplatform. Er zijn vele nationale en internationale organisaties die zich met crowdfunding bezighouden. Er is echter geen goed overzicht van welk crowdfundingplatform hoort bij welk bedrijf. Ook weet het MKB niet goed op welke manier een plan moet worden aangeleverd om te worden geaccepteerd door het desbetreffende crowdfundingplatform; zo’n 80% van de aanvragen wordt immers afgewezen. Door onze ervaring en goede contacten met diverse platforms kunnen wij een crowdfundingaanvraag begeleiden en structureren.

Acquisitie

Verkopen bestaat uit twee disciplines: hoe vind ik mijn klanten, en wat verkoop ik hem (m/v)? Het tweede stuk kan iedere ondernemer, maar het eerste blijkt voor velen een vraagstuk. Het kan uitkomst bieden om eens te komen spreken met iemand die nog nooit moeite heeft gehad met het vinden van opdrachten.

De spirituele ondernemer

Soms komt het voor dat alle ingrediënten aanwezig zijn maar dat het succes van je onderneming toch uitblijft. Het lijkt dan alsof op een hoger niveau het succes wordt geblokkeerd, terwijl je je afvraagt hoeveel variaties op het afketsen van een deal er eigenlijk bestaan. In zo’n geval kunnen oude constructies en overtuigingen een beletsel vormen. In een speciale sessie kunnen we die constructies en overtuigingen opruimen, vaak met verrassende resultaten.

(Klik op een titel voor meer informatie)